Oogmetingen

Wat wordt er allemaal gedaan bij een oogmeting?

Bij All Vision wordt elke oogmeting uitgevoerd door deskundigen en met de modernste apparatuur.

Een oogmeting bestaat uit 2 stappen:
Bij de eerste stap met behulp van een autorefractor, de objectieve voormeting van uw ogen gedaan. Zo heeft de opticien een indicatie van welke sterkte u nodig heeft. Daarnaast wordt met hetzelfde apparaat ook de pupilafstand berekend.

Bij de tweede stap doet de opticien een subjectieve meting. De opticien gebruikt hierbij een phoropter en een letterkaart. Hiermee wordt dan gemeten wat de juiste sterkte voor u is, alsook de cilindersterkte (indien dat nodig is). Dit doet men door eerst beide ogen apart te meten en dan  beide ogen tegelijk.

Een oogmeting wordt niet alleen uitgevoerd om te bepalen hoe goed uw zicht is, maar de sterkte van uw zicht kan ook klachten zoals hoofdpijn, nekpijn, houdingsproblemen etc. verklaren. Daarom krijgt u bij All Vision na elke meting altijd persoonlijk advies.

Oogdrukmeting

De oogdruk kan oplopen naarmate u ouder wordt. Het is misschien niet gelijk merkbaar, omdat het zicht niet direct wordt beïnvloed en er geen pijnklachten zijn. Als de druk langdurig verhoogd is dan kan er schade ontstaan aan uw oogzenuw wat voor blijvende gezichtsvelduitval kan zorgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk uw oogdruk regelmatig te laten controleren.

Hoe wordt de oogdruk gemeten?
De druk wordt gemeten met een noncontact- of contact tonometer op je hoornvlies en is niet pijnlijk.

Spleetlamponderzoek

Bij een speetlamponderzoek wordt er met een microscoop gekeken naar het oog. De optometrist kijkt hierbij naar zowel de buiten- als binnenkant van het oog onder sterke begroting. Hierbij maakt hij gebruik van lensjes en spiegeltjes om ook het netvlies achter het oog en het glasvocht te kunnen onderzoeken. Met pupilverwijdende oogdruppels kan er ook beter naar binnen gekeken worden. Het is daarom altijd raadzaam een zonnebril mee te nemen, omdat je door de verwijding gevoeliger zal zijn voor licht. Het is ook altijd beter je naar huis te laten brengen, omdat het concentreren wat moeilijker zal zijn in die toestand.

Contact

All Vision N.V. is een dynamisch bedrijf, opgericht in 1998 met als doel het uitoefenen van opticiëns activiteiten binnen de Surinaamse gemeenschap.

© Copyright 2017 Allvision | All Rights Reserved.

Webdesign and development by Bit Dynamics